Alle belangrijke feitjes en weetjes over de zon op een rijtje

Anno 2019 is voor iedereen wel bekend dat overmatige blootstelling aan de zon gevaarlijk kan zijn, en dat het gebruik van goede zonnecrèmes noodzakelijk is om optimaal van de zon te kunnen genieten. Toch is er soms nog onduidelijkheid over wat de gevaren van de zon nu precies zijn, waar UV-index eigenlijk voor staat en waarmee je rekening moet houden bij het uitkiezen van een goede zonnecrème. Daarom geven we je in deze blog enkele belangrijke feitjes en weetjes mee over de zon zodat jij je klanten goed kan adviseren. Laat de lente maar komen!

Wat zijn de voordelen en nadelen van de zon?
Onder invloed van de zon wordt vitamine D aangemaakt, dat tal van voordelen biedt, zoals een geluk makend gevoel vanbinnen. Daarnaast krijgt de huid een mooi kleurtje van de zon. Helaas kent de zon ook nadelige effecten. Zo kan de huid verbranden en worden collageen en elastine in de huid beschadigd waardoor rimpels ontstaan en de huid haar stevigheid zal verliezen. Ook kunnen er pigmentvlekken ontstaan doordat de zon de celmembranen van de huid aanvalt. Het laatste gevaar van de zon is dat het DNA beschadigd kan worden wat de kans op huidkanker vergroot. Kortom, dat mensen hun huid moeten beschermen in de zon is dus geen overbodige luxe, maar pure noodzaak!

Institut Esthederm: sterretjes in plaats van SPF
Het beschermen van de huid tegen de zon is eigenlijk elke dag aan te raden. De beste graadmeter is de zogeheten UV-index, en niet de SPF-index zoals veel mensen denken. SPF houdt in tegenstelling tot de UV-index immers geen rekening met huidveroudering en gevoeligheid. De UV-index is een maat voor de hoeveelheid ultraviolette straling (UV) in het zonlicht die de aarde bereikt. Deze loopt van 0 waarbij de huid niet verbrandt tot 10 waarbij de huid zeer snel verbrandt. De zonneproducten van Institut Esthederm zijn gebaseerd op deze UV-index waarbij sterretjes aangeven welk product gebruikt moet worden voor optimale bescherming in de zon, en in relatie tot het huidtype van de persoon:

  • UV-index 1 – 4: huid verbrandt niet of nauwelijks of kent een korte blootstelling
    Advies Institut Esthederm zonneproduct: 1 ster
  • UV-index 4 – 8: huid verbrandt gemakkelijk tot snel
    Advies Institut Esthederm zonneproduct: 2 sterren, gebruik voor 12:00 uur en na 14:00 uur
  • UV-index 8 – 10: 3 huid verbrandt snel tot zeer snel
    Advies Institut Esthederm: 3 sterren, en tevens gebruik in de bergen, tropen, op boten en tijdens lange blootstelling aan de zon

Hoe kies je samen met je klant de juiste zonnecrème?
Het belangrijkste aan een goede zonnecrème is natuurlijk dat de huid goed wordt beschermd tegen de zon. Om te kiezen voor de juiste zonbescherming kan je het beste bovenstaande UV-index gebruiken en daarbij steeds nagaan welk huidtype iemand heeft. Zo kan je samen met je klant kiezen voor het zonneproduct met de voor hem/haar best passende bescherming. Daarnaast vinden veel mensen het belangrijk dat een zonnecrème de huid tegen veroudering beschermt, niet uitdroogt en dat de huid nog lang een mooi, egaal kleurtje blijft hebben. Ook in gebruik zijn er nogal wat wensen. Zo geven veel mensen de voorkeur aan een zonnecrème die niet plakt, geen vette textuur heeft, makkelijk aan te brengen is en een aangename geur heeft. De zonneproducten van Institut Esthederm voldoen aan alle bovenstaande eisen van een goede zonnecrème!

Kies voor de beste zonbescherming, kies voor Institut Esthederm!
Met de zonneproducten van Institut Esthederm kan veilig worden gezond waarbij tegelijkertijd een mooie en gelijkmatige kleur wordt verkregen. De huid blijft mooi, gehydrateerd en geconserveerd. In 6 verschillende productlijnen biedt Institut Esthederm dermatologisch goedgekeurde zonproducten aan van topkwaliteit die de huidecologie respecteren. In onze volgende blog lees je er meer over!