Institut Esthederm, voor een mooi en egaal kleurtje

Met de zonneproducten van Institut Esthederm krijgt de huid alleen het beste van de zon. Nadelige effecten als dehydratatie, veroudering en zonneschade worden tegen gegaan door enkele wetenschappelijk aangetoonde formules. Zorgeloos en beschermd zonnen, dat kan met Institut Esthederm. In onderstaande blog leggen we je uit hoe dit precies werkt, zodat jij je klanten goed kan informeren en adviseren in het gebruik van de juiste zonbescherming voor lichaam en gelaat.

Lichaamseigen melanine voor extra UV-bescherming in de zon
CEREDAP is het onderzoekscentrum van Institut Esthederm dat al ruim 40 jaar onderzoek doet naar de invloed van de zon op de huid. Zo is gebleken dat wanneer extra melanine wordt aangemaakt, de huid nóg beter beschermd is tegen de zon. Dit bruiningssysteem werkt echter alleen optimaal als het regelmatig ‘getraind’ wordt. Na jarenlang onderzoek heeft Institut Esthederm deze theorie omgezet in de praktijk en kan het de perfecte bescherming in de zon garanderen. Zo bevatten de zonneproducten van Institut Esthederm stoffen die de melanineproductie in de huid activeren, en wordt er gewerkt met mineralen en organische filters. Zo krijgt de huid een actieve bescherming en leert de huid opnieuw en op een natuurlijke manier zichzelf te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. De werking van de zonneproducten van Institut Esthederm is gebaseerd op het principe van ‘training van de huid’, er wordt dan ook geadviseerd om deze producten te blijven gebruiken om de meest optimale werking van de zonnecrèmes van Institut Esthederm te kunnen garanderen.

Institut Esthederm, voor een mooie en egale bruine kleur
Met Institut Esthederm krijgt de huid alleen het beste van de zon. Want ondanks de nadelige effecten is zonlicht vooral ook gezond. Het zorgt voor de aanmaak van vitamine D en geeft de huid een mooi kleurtje. En dat kleurtje wordt nog mooier en egaal door het gebruik van de zonneproducten van Institut Esthederm. Daarnaast kennen de zonneproducten van Institut Esthederm de volgende eigenschappen om de nadelige effecten van de zon tegen te gaan:

 • Externe UV-bescherming door minerale reflectoren en organische filters.
 • UV-bescherming aangepast aan de intensiteit van de zonnestraling.
 • Interne bescherming door bescherming van het DNA ( tegen huidkanker), bescherming van de vezelstructuren (tegen huidveroudering) en vermindering van de celreactiviteit (tegen verbranding)
 • Bescherming aangepast aan de gevoeligheid van de huid.

Bij Institut Esthederm bepaalt de UV-index het type zonnecrème 
Het beschermen van de huid tegen de zon is eigenlijk elke dag aan te raden. De beste graadmeter is de zogeheten UV-index. Deze index is een maat voor de hoeveelheid ultraviolette straling (UV) in het zonlicht die de aarde bereikt. Deze loopt van 0 waarbij de huid niet verbrandt tot 10 waarbij de huid zeer snel verbrandt. De zonneproducten van Institut Esthederm zijn gebaseerd op deze UV-index waarbij sterren aangeven welk product gebruikt moet worden voor een optimale bescherming in de zon:

 • UV-index 1 – 4: huid verbrandt niet of nauwelijks of kent een korte blootstelling
  Advies Institut Esthederm zonneproduct: 1 ster
 • UV-index 4 – 8: huid verbrandt gemakkelijk tot snel
  Advies Institut Esthederm zonneproduct: 2 sterren, gebruik voor 12:00 uur en na 14:00 uur
 • UV-index 8 – 10: 3 huid verbrandt snel tot zeer snel
  Advies Institut Esthederm: 3 sterren, en tevens gebruik in de bergen, tropen, op boten en tijdens lange blootstelling aan de zon

Institut Esthederm: 4 verschillende productlijnen voor de beste zonbescherming ooit!
De zonneproducten van Institut Esthederm voldoen aan alle eisen van een goede zonnecrème. Ze plakken niet, smeren goed uit, en hebben een aangename geur. Met deze zonneproducten kan veilig gezond worden waarbij tegelijkertijd een mooie en gelijkmatige kleur wordt verkregen. De huid blijft mooi, gehydrateerd en geconserveerd. In 4 verschillende productlijnen biedt Institut Esthederm dermatologisch goedgekeurde zonneproducten aan van topkwaliteit die de huidecologie respecteren:

 • Bronz Repair
  Voor een goede anti-rimpel werking en om huid te verstevigen biedt Bronz Repair de beste zonnebescherming voor lichaam en gelaat.
 • Adaptasun + Adaptasun Peau Sensible
  Adaptasun biedt zonbeschermende producten waarbij de jeugdigheid van de huid blijft behouden, en zeer snel een mooie en egale bruine kleur en een lange levensduur wordt gegarandeerd. Speciaal voor de gevoelige huid ontwikkelde Institut Esthederm de productlijn Adaptasun Peau Sensible waarbij de huidtolerantie voor de zon geleidelijk aan wordt verbeterd.
 • Huile Solaire
  Siliconen- en alcoholvrije huidolie die een effectieve zonbescherming biedt en deze combineert met de zachtheid van een lichte, droge olie.

Kennismaken met de zonneproducten van Institut Esthederm?
Wil je meer weten over de zonnecrèmes, after sun producten of zelfbruiners uit de verschillende productlijnen van Institut Esthederm? Contacteer ons dan geheel vrijblijvend voor een locatiebezoek!